Rengaspanssari

4-yhteen (3/6)

Panssarin ensimmäinen rivi rakennetaan yksinkertaisesti jatkamalla peruselementistä alkavaa ketjua siten, että siinä esiintyy pystysuunnassa vuorotellen yksi rengas, jonka läpi kulkee neljä muuta, ja kaksi rengasta, joiden kummankin läpi kulkee kaksi rengasta. Tähän tarvitaan aina yksi avoin rengas (kuvassa oranssi), jonka läpi laitetaan valmiiksi menemään kaksi suljettua rengasta. [kuva: renkaat ketjun jatkamiseen]

[kuva: ketjun jatkaminen] Avoin rengas laitetaan aina kahden viimeksi liitetyn suljetun renkaan läpi. Avoimessa renkaassa jo kiinni olevien kahden suljetun renkaan kanssa sen läpi menee siis yhteensä neljä rengasta, jolloin rengas on tässä kaavassa "valmis" ja se voidaan sulkea.

[kuva: ketju jatkettuna]

Ketjua jatketaan täten kunnes se on pöydällä "venyttämättömänä" suunnilleen sen pituinen kuin valmiille panssarin osalle halutaan leveyttä, eli esim. rautapaidan tapauksessa suunnilleen käyttäjänsä levyinen. Jos tarkasta pituudesta ei ole varma, kannattaa panssarista ennemmin tehdä liian lyhyt kuin liian pitkä, sillä jatkaminen myöhemmin on aina yhtä helppoa, mutta purkaminen sen sijaan on ikävää puuhaa.

< edellinen | seuraava >

π